Николаос Цитиридис биография и кариера

Николаос на сцената на Комеди Клуб София

Николаос Цитиридис е един от най-добрите стендъп комедианти на Комеди Клуб София. Цитиридис става известен от изявите си в Комеди Клуб София и участието си в Комеди Клуб Подкаст. От 27ми януари 2020, той става водещ на вечерното шоу на БТВ, носещо неговото име – Шоуто на Николаос Цитиридис.

Той е роден в Атина, но на 5 годишна възраст идва заедно с майка си обратно в България.
Тук той завършва журналистика в Софийски Университет Св. Климент Охридски и работи по специалността си в Offnews, преди да открие Open Mic шоуто на Комеди Клуб София.

Шоуто-на-БТВ-с-Николаос-Цитиридис-Водещ

През 2016та Николаос решава да се пробва в аматьорското шоу в Комеди Клуб София и моментално бива забелязан от комедианта и мениджър на клуба – Иван Кирков. Кирков му предлага да влезе в ускорената програма за подготовка на комедианти на Комеди Клуб София и само година и няколко месеца по-късно, Николаос е професионален стендъп комедиант в Комеди Клуб София.

Стендъп Комедия с Николаос Цитиридис

През 2017та година, Цитиридис участва в над 150 шоута с Комеди Клуб София. Именно тогава стартира и новинарското шоу на Комеди Клуба – Комеди Клуб Новините (в Youtube). Иван Кирков, Николаос Цитиридис и Сашо Деянски са основните лица на новинарското шоу на Комеди Клуба. Шоуто се излъчва всяка събота в Youtube и събира най-интересните новини от седмицата в два часа подкаст шоу.

Новините на Комеди Клуба с Николаос Цитиридис, Иван Кирков и Сашо Деянски.

Именно през 2017та е и първото шоу на Николаос в Зала 1 НДК с Комеди Клуб София. 8те най-добри комедианти на Комеди Клуба излизат заедно на сцената на Зала 1 НДК на този ден, а Цитиридис открива по перфектен начин шоуто.

Николаос на сцената на Зала 1 НДК

През 2018та следват още 3 шоута в Зала 1 НДК и над 200 шоута в Комеди Клуб София. Комеди Клубът не пропуска нито един епизод на Комеди Новините през тази година.

Зала 1 НДК с резидентите на Комеди Клуб София.

През 2019та година Иван Кирков кани Николаос да стане Резидент на Комеди Клуб София, заедно с Петя Кюпова, Ники Банков, Сашо Деянски, Филип от Комеди Клуба и Христо Радоев. Резидент на Комеди Клуб София е най-високата титла в стендъп комедията в България, която се дава за специални заслуги към стендъп комедията в България и към Комеди Клуб София. Като Резидент, Цитиридис има почти 300 шоута през 2019та, а в края на годината Иван Кирков обявява откриването на чисто новия Комеди Клуб София ул. Московска, което означава още повече шоута за резидентите на клуба. В края на 2019та година, Николаос Цитиридис получава наградата Комедиант на Годината на Годишни Stand-up Comedy Награди на Комеди Клуб София и Фестивал на Комедията.

Кога е първото предаване на Шоуто на Николаос Цитиридис?

Първото предаване на Шоуто на Николаос Цитиридис е на 27ми януари 2020 година. Гости в първото издание са Юлиан Вергов и Славена Вътова. Епизод 1 на Шоуто на Николаос.

Колко е висок Николаос Цитиридис?

Цитиридис е висок 180 см.

Подкаст

Шоуто на Николаос

Свързани лица

Комеди Клуб София

Предишното предаване

Комеди Клуб Подкаст с Николаос Цитиридис

Вели в Шоуто на Николаос